sammetsplommon, guldgult flimmer över ögonen

Halva magen är brun och halva inte. dold under bikini under brungrön yta, det samlas partiklar som solen inte nått där. Bitar av sjö och under vatten. Lukten av insjö, metall, grönrbruntguld, hår som alger, sandkorn, sandkorn, sandkorn, räfflorna mot handen.

Ljus som kristaller, bärnsten, guld guld guld som flimrar ner från ytan, vattumannens hov runt skattkistan, mina fingrar som stryker sandkorn, sandkorn, sandkorn från brun hud.

Barndomssomrar, gå över bron över e18, den tysta, tysta hettan överallt. Ingenmansland, sommarland, leksands lekland. Överblommade lupiner, jättelika blomblad, fårglarna har ätit alla körsbär igen, blått nät över trädet. Grenar genom rutmönster, sammetsplommon under fötterna i gräset. Ryggen mot husvägg, marlboro light, det uttalas marlbro light inte marlboro light.

Ljus, ljus, ljus. Skuggor finns inte utan ljus. Mörker finns inte utan ljus. Flimmer över ögonlocken, guldgult, allt är guldgult. Så trött den där sommaren, den där varma, varma sommaren. Skrangliga bussar, klänning med rosarödagulaorangea blommor. Stora svarta glasögon och en stenstrand. Rosarödgulaorangea blommor på kläningen.

Randiga aborrar under ytan, små, små ränder, jag har hört att fenorna är vassa, att de kan rispa upp din hud, har du hört det? Mm, det har jag men jag minns inte var, jag minns inte var kanske läste jag det i en bok vi hade hemma i hyllan bredvid soffan orange var soffan, där fanns böcker om svamp och om blommor, om flora, pappa kunde namnen på alla träden, en höst gick vi och han försökte lära mig dem.

Halva magen är brun och halva inte halva är inte mjölkvit, snarare som fet, fet grädde. Sigrid lät oss smaka på mjölk som inte blivit pastöriserad, den var varm- Ljuset in över det som varit höskullle, trät var inte tätt, ljuset smet in, det var där uppe det smet in. Golv, hårt hårt golv, av betong, cement? Vi lade strö under tjurens hovar han var den sista kvar, den sista av sin släkt. Sigrid hade kvigor, kvigor är kor som inte fått kalvar än, visste du det? Nä, men jag visste för hon sa det till mig sigrid, en gång oom jag fick en dotter skulle jag döpa henne till sigrid i mellannamn, kan jag skriva en dotter som jag aldrig har.

0 kommentarer